Bokprosjekt

 

Pris: kr 249,- (+ kr 55,- i porto) Du kan vippse til 98 05 27 28 og merke med bok. Eller få vedlagt faktura. Fyll inn informasjon i kontaktskjema nederst på siden. 

«Når veier møtes» er min 3. bok. Det er en roman om parforholdet. Boka følger en gutt og ei jente i oppveksten, på hver sin kant av landet. På hver sin måte setter barndommen spor i dem. Spor som lager vanskeligheter for dem i voksenlivet.

Denne boka kan hjelpe par til bedre å forstå hvorfor konflikter oppstår og hva som kan gjøres med dem. Mange vil kunne kjenne seg igjen i hendelser hovedpersonene strir med.  Boka kan fungere som parterapi.

Inspirasjonen til boka har jeg hentet fra mitt eget parforhold. De første årene var veldig konfliktfylte. På den tiden skjønte vi ikke at vi begge hadde med oss vår emosjonelle bagasje fra barndommen. Og at den ufrivillig fikk herje fritt. Vi ble syndebukken og den flinke piken som ønsket å skape en felles fremtid. Noe av det hovedpersonene opplever i boka, har også vi erfart. Selv om vi har erfart en del av det jeg skriver om, gjelder ikke det alt. Og det ytre livet til hovedpersonene stemmer ikke med med våre ytre liv.

Baksiden av boka: «Tore sin barndom preges av urettferdighet, kritikk og straff. Han vokser opp som familiens syndebukk. Det gjør han til en sint ung mann, som går gjennom livet med knyttede never. Linns barndom preges av flink pike syndromet. Med sykdom i familien lærer hun tidlig å ta ansvar og hensyn. Hun sniker seg rundt for å være minst mulig til bry. Noe hun fortsetter med inn i voksenlivet. Som voksne møtes de og forelsker seg – Den sinte syndebukken og den flinke piken. Hva skjer når to individer med vidt forskjellig bakgrunn og emosjonell bagasje bestemmer seg for å skape en felles fremtid?» 

Sitater fra lesere:

«Denne boken anbefales. Ellen formidler dype følelser og konflikter på en lettfattelig måte. De aller fleste som befinner seg i et parforhold, vil ha nytte av å lese denne.» Lene

«Du skriver og skildrer veldig bra. Etter å ha lest noen bøker, er dette den første boka hvor jeg sitter og tenker at jeg vil lese den en gang til, for å få med meg alt. Boka har mange lag, så det blir for lite å lese den en gang.» Michel Verheul

«Veldig god bok. Full av dybde og innsikt. Ei bok full av refleksjoner. Den pløyer du ikke bare gjennom. Måtte stoppe opp noe ganger for å fordøye alle inntrykkene. Anbefales virkelig.» Svein

«En rørende og sterk historie om et viktig tema. Kanskje noen par kan klare å holde sammen ved å lese boken.» Ragnhild

Pris: kr 249,- (+ porto) Du kan vippse til 98 05 27 28 og merke med bok. Eller få vedlagt faktura. Fyll inn informasjon i kontaktskjema nederst på siden. 

«Brutte lenker» er min 2. bok. Det er en roman om hvordan livet setter spor og hvordan bruke det til personlig vekst. Alle opplever vi mindre eller større traumer i løpet av livet, som er med og former oss. Noen opplever så store traumer, at det er med og styrer resten av livet.  Uten bevissthet og indre arbeid,  blir de gjerne lenket til fortiden for alltid. Men det trenger ikke være slik. (jeg bruker ordet traume som et samlende begrep om hendelser som har vært så vonde at de har satt dype spor fysisk og/eller psykisk.)

Jeg ønsker med denne boka å vise at uansett hva du har opplevd, kan du ved hjelp av din personlige kraft (gjerne sammen med hjelp utenfra) bryte lenkene til fortiden og bli fri – Fri til å leve det livet du innerst inne ønsker å leve, ved å ta bevisste valg, i stedet for å la det ubevisste styre ditt liv.

Det er ei sterk, nær og trist bok, men også ei hjertevarm bok. Litt slik livet er; godt og vondt.

Baksiden av boka: «Marit sin barndom preges av omsorgssvikt, misbruk og frykt. Men også små øyeblikk av barnlig glede og drømmer for fremtiden.  Følelsen av å være verdiløs, lengselen etter å føle seg verdifull og skammen følger henne inn i voksenlivet. Og påvirker hennes valg. Valg som ikke alltid er bra for henne. En traumatisk opplevelse, som holder på å koste henne livet, får henne til å endelig se klart. Nå vet hun hva hun  må gjøre for å bryte lenkene til fortiden. Slik at hun kan fylles med egenverd, selvomsorg og styrke.» 

Sitater fra lesere:

«Denne boka klarte jeg ikke legge fra meg. En sterk og hjerteskjærende historie som setter sine spor.»  Lene

«Tårene rant mens jeg leste.»   Anita 

«For ei fantastisk bok. Å lese denne boka har spart meg for «tusenvis» av timer hos psykolog.»   Ingvild

 

Pris: kr 249,- (+ porto) Du kan vippse til 98 05 27 28 og merke med bok. Eller få vedlagt faktura. 

Min første bok heter «Skatten.»  Det er også en roman. Den følger livet til ei annen jente/dame.  Inspirasjonen til denne boka har jeg hentet fra mitt eget liv.  Boka handler ikke om mitt liv, men deler av det  hovedpersonen i boka opplever, har også jeg opplevd. Og mange av hennes tanker og følelser, er inspirert fra mitt liv.

Jeg vet hvordan det er å vokse opp med mobbing, frykt  og lav selvfølelse. Og hvordan lav selvfølelse kan følge deg resten av livet og påvirke dine valg. Men jeg vet også hvordan du kan komme ut av dine destruktive mønstre, ved å bruke din personlige kraft til og gjøre endringer.  Og ikke minst at det er mulig å omgjøre ditt største traume til din største skatt, hvis du bare våger.

Ellers ønsker jeg å gjøre mennesker bevisste på hva mobbing og lav selvfølelse kan gjøre med et menneske, og hvilke dype spor det kan sette. Videre ønsker jeg å sette fokus på det med fordommer og dømming. Ofte dømmer vi mennesker og deres handlinger raskt. Men vi vet ofte ikke hva de vi møter på vår vei har opplevd, som gjerne gjør at de tar andre valg enn vi selv ville tatt.

Dette er en trist, varm, nær og litt morsom bok om livet og hvordan det påvirkes av våre erfaringer og menneskene vi møter på vår vei.

Baksiden av boka: «Elin sin barndom preges av ensomhet, og redselen for «gjengen». Men også små øyeblikk med glede og forventninger til livet. Når hun vandrer inn i ungdomsårene og voksenlivet, følges hun av den lave selvfølelsen. Og den påvirker hennes valg. Valg som ikke alltid er bra for henne. Etter hvert som årene går, oppdager Elin mer og mer at det er hun selv som sitter med makten – makten til å gjøre gode endringer for seg selv. Da Elin fyller 50år, våger hun endelig å leve ut drømmen sin. Drømmen som har ligget godt gjemt i skattekista i mange år. Førstbo nå våger hun å ta frem sin gjemte skatt og la den skinne- slik den alltid har ment å skinne.»

Sitater fra lesere:

«En bok som handler om at livet byr på mange utfordringer. Som og får en til å reflektere over sitt eget liv. Bør leses.»  Ann Helene

«Denne boka berørte meg skikkelig. Jeg både lo og gråt mens jeg leste. Den vekket meg, og fikk meg til å reflektere over eget liv.»  Hilde

«Fineste boka jeg har lest på lenge og kan varmt anbefale den til alle.»  Solfrid

Dersom du har lyst å kjøpe ei eller flere bøker, kan du kontakte meg. Jeg leverer i Egersund,  Sandnes, Ålgård, Stavanger og Jørpeland.   Eller jeg kan sende den til deg. Hvis jeg skal sende i posten, husk å fylle inn komplett adresse. Skriv også om du ønsker faktura eller vipps. Hvis du ikke får svar på meldingen/bestilligen din innen et par dager, send meg en sms på 98 05 27 28. (Det har hent at meldinger ikke når meg.)