fbpx

Livsbriller.

briller 1

Hva slags briller ser du livet gjennom? Kanskje et rart spørsmål, men vi kan alle selv velge hvilke briller vi vil se verden gjennom og hvordan vi vil tolke det som skjer oss. Velger du å holde fokus på alt det positive som du har i livet, eller velger du å legge merke til alt som ikke er bra? Er noen født med mer flaks enn andre? Forskerne hevder nei. De sier det handler om at noen mennesker velger å legge merke til det som er bra og gi det næring, samtidig som de ikke gir næring til det de ikke opplever som bra. Når vi velger å fokusere på det som ikke er bra, blir det liten tid til å legge merke til det som er bra. Og det vi velger å bruke tid på å holde liv i i vår bevissthet, vil da vokse og bli større. Så velger du å holde fokus på det som er bra, eller det som ikke er bra? Det du gir næring til, vil være det som vokser i ditt liv.

Jeg hørte om en mann som falt ned ei trapp og brakk begge beina. Han fikk mange tilbakemeldinger på at folk syns synd på han. Selv var han evig takknemlig, og syns han hadde vært så heldig…. for han kunne jo ha brukket nakken.  Hvordan ville du ha reagert….. ville du følt deg heldig eller uheldig?

Et annet viktig element er hvilken holdning du har til det såkalt negative som skjer deg. I stedet for å sette en negativ merkelapp på det, undre deg heller over hvorfor dette skjedde deg og hva du kan lære av det. For hendelser som ved første øyekast kan virke som negative hendelser, kan ofte føre til vekst og lærdom hvis vi våger å innta en annen holdning til det.

Veldig mye av det som skjer oss i løpet av livet, kan vi ikke gjøre noe med, men vi kan selv velge hvordan vi vil håndtere det. Vi kan selv velge hvilke briller vi vil ta på oss og betrakte det som skjer oss. Så vær deg bevisst hvilke briller du tar på deg når du skal ut i den store verden, eller bare ut for å hente posten. 🙂

 

Legg inn en kommentar