Om oss

Vi er Ellen Margarete og Svend Kjetil Fredheim!

Vi driver Lysefjorden Aktiv – Endring sammen. Vi har vært sammen i ca 15år. Vi har 2 barn hver, men ingen sammen. Med andre ord en helt vanlig familie i 2019 🙂

Vi er som par flest med oppturer og nedturer. Vi har det til tider helt fantastisk, for så og krangle så busta fyker. Men en ting er helt ufravikelig, vi ordner alltid opp. Vi snakker ut, ser vår rolle i situasjonen og ikke minst, så trekker vi alltid lærdom ut i fra det som skjedde.

 

Svend Kjetil

Jeg er født og oppvokst på Songesand. Store deler av livet er tilbragt ute i denne fantastiske naturen jeg er så heldig å omgi meg med. Jeg har stor kunnskap om jakt, fangst, fiske og hvordan å overleve i og med naturen. Historien om Lysefjorden er en naturlig del av livet på Songesand.

Jeg er utdannet agronom, annleggsgartner og NLP Master Coach. Å utdanne meg til NLP Coach har vært en spennende prosess, og jeg ønsker å dele min kunnskap med deg. Jeg gløder for at mennesker skal bli mer bevisste seg selv, sitt kroppsspråk og sin rolle i møte med andre mennesker.

Jeg er også klarsynt, noe jeg har vært hele livet. De siste 10årene har jeg også drevet med healing. Og har gode erfaringer med det. 

Ellen Margarete

Jeg brenne for at mennesker skal våge å være den de er og følge sitt hjerte, bli kjent med alle mulighetene som ligger i dem, og ikke minst så brenner jeg for at mennesker skal få økt sin selvfølelse. En solid selvfølelse er selve grunnmuren i et menneskes liv. Jeg vet så alt for godt hva det vil si og ikke ha selvfølelse og jeg vet hvilken utrolig forskjell det kan utgjøre å ha det.

Da jeg var barn og tenåring, hadde jeg så og si ingen selvfølelse. Og når du har lav selvfølelse tar du ofte valg som ikke er bra for deg. Du tar ofte valg du tror de andre vil like. Jeg tok mange valg som ikke var bra for meg. Etter hvert ble jeg syk og fikk mange difuse sykdommer. Ingen lege fant ut hva som feilte meg.  Etter noen års «leting» gikk det opp for meg at alt starter med den psykiske helsen og selvfølelsen. Det førte meg inn på en 4 årig LivsVeileder utdannelse, hvor vi jobbet mye med selvfølelsen.  I dag er jeg bevisst at det bor så utrolig mye mer i meg enn jeg kunne ane for noen år siden. Og det gjør det deg også. Så jeg vet veldig godt hva det kan føre til å ha lav selvfølelse, og ikke minst så vet jeg hvilken enorm forskjell det kan gjøre, å styrke selvfølelsen. 

Jeg brenner derfor virkelig for å hjelpe mennesker å finne frem til sine skjulte ressurser, som ligger inni dem og bare venter på å få komme ut. Personlig vekst handler om å oppdage nye sider ved seg selv og bli mer av seg selv. (ikke bli en ny person, som noen tror)  Og bli bevisst det som skjer i og rundt deg, slik at du kan gjøre de endringene du har lyst til. Og jeg mener at personlig vekst ikke er egoistisk å drive med, (noen hevder det) tvert i mot. Mennesker som kjenner seg selv godt og har en god selvfølelse, er tilfredse og har overskudd til å gi til andre. Hvis du derimot ikke har det godt med deg selv, blir du lettere egosentrisk og fokuserer mye på hvor kjipt du har det. For du kan ikke gi bort noe du ikke har.

Jeg har også en blogg her på hjemmesiden vår, som jeg skriver litt på innimellom. Her deler jeg tanker og kunnskap om mer eller mindre aktuelle temaer. Jeg liker å undre meg og tenke litt lenger enn nesa rekker. 

Foruten å være utdannet LivsVeileder er jeg også utdannet aromaterapeut.