fbpx

Prioriteringer.

prioriteringer

Rett som det er, så tar jeg meg selv i å si eller tenke at jeg ikke har tid til noe eller at jeg ikke har råd til noe. Men da stopper jeg opp og tar et kritisk blikk på meg selv, og oppdager ofte at det faktisk ikke stemmer. Sannheten er at jeg ikke prioriterer det.

Sier du ofte at du ikke har tid eller råd til noe? Det tror jeg at de fleste av oss gjør, for det er på den måten mange av oss er vant med å tenke om livet. Men sannheten er at vi ofte ikke har råd til noe, eller tid til noe, fordi vi har prioritert annerledes.
Når det gjelder det å ha tid, så har vi alle sammen like mange timer i døgnet. Og vi velger selv hvordan vi vil fylle dem, hva vi vil prioritere inn og bort. Hvem har ikke sagt at de ikke fikk tid til å gjøre noe kvelden før, samtidig som de satt 3 timer foran TV? (upps, den er gjenkjennbar 🙂 )

Mange ting vi gjør tenker vi gjerne ikke over at vi har prioritert inn, mens vi har fokus på det vi ikke fikk tid til, eller rettere sagt, det som ikke fikk vår priroritet. Og så sitter vi der og ergrer oss over at vi har så liten tid til å få gjort det vi ønsker.

Ofte kan det føles som om vi ikke selv har valgt innholdet i vårt liv, men vi har det.
Kanskje du sitter og ergrer deg og tenker at mye av det vi må gjøre, som å gå på jobb, kan vi ikke prioritere bort? Men hvis du stiller deg selv spørsmål og går bakenfor svarene, så er det kanskje lettere å se at absolutt alt vi fyller livet med, har vi prioritert inn selv.

Hvis vi drar strikken langt, så kan vi velge å ikke ha en jobb (hvis det er eksempelet) Vi kan prioritere å velge bort hus og komfort, mot å bo i et telt ute i skogen og livnære oss på å selge sopp og egenprodusert bjørkesaft. De aller fleste ønsker ikke et slikt liv med den type prioritering, og ønsker å prioritere inn penger og komfort. Men muligheten er der uansett. Og bare det å bli bevisst at vi faktisk selv velger hvordan vi vil prioritere vår egen tid 100%, gir en god følelse av å ha makt over eget liv.

Penger er et annet område hvor de fleste av oss stadig vekk sier og tenker at vi ikke har råd til et eller annet. Men her handler det også i stor grad om prioriteringer. Når vi velger å kjøpe noe, så prioriterer vi ofte bort noe annet. Prinsippet her er likt om du tjener mye eller lite penger. Du har i utgangspunktet en sum med penger, som du skal forvalte, og om du er det bevisst eller ei, så handler det om prioriteringer. Velger du å ha et stort hus, kan du kanskje ikke dra på ferie. Velger du å ha et stort bursdagsselskap, kan du kanskje ikke dra på kino. Velger du å ha oksebiff til middag, kan du kanskje ikke ha reker til kvelds…….. osv.
Så neste gang du tenker at du ikke har råd til noe, si heller til deg selv at dette har du prioritert bort, for å prioritere noe annet inn.  Prøv det og se hva som skjer…….. Kanskje får du en følelse av å være konge i eget liv, selv om du er aldri så «fattig» 🙂

 

Legg inn en kommentar