fbpx

Når veier møtes

Pris: kr 249,- + porto (kr 70,-) Kjøp her

«Når veier møtes» er min 3. bok. Det er en roman om parforholdet. Boka følger en gutt og ei jente i oppveksten, på hver sin kant av landet. På hver sin måte setter barndommen spor i dem. Spor som lager vanskeligheter for dem i voksenlivet.

Boka anbefales av parterapeut Anders Solfjeld Gjerdeset  – «Er du interessert i å forstå mer av mønstre som ligger bak sårbarhet og konflikt, kan jeg anbefale denne. Den er lettlest, engasjerende og med varme i formidlingen. Den treffer deg godt, og slipper ikke taket når du først har begynt.»

Hvordan gå fra et konfliktfylt parforhold til et harmonisk. Denne boka kan hjelpe par til bedre å forstå hvorfor konflikter oppstår og hva som kan gjøres med dem. Mange vil kunne kjenne seg igjen i hendelser hovedpersonene strir med. Boka kan fungere som parterapi.

Inspirasjonen til boka har jeg hentet fra mitt eget parforhold. De første årene var veldig konfliktfylte. På den tiden skjønte vi ikke at vi begge hadde med oss vår emosjonelle bagasje fra barndommen. Og at den ufrivillig fikk herje fritt. Vi ble syndebukken og den flinke piken, som ønsket å skape en felles fremtid. Noe av det hovedpersonene opplever i boka, har også vi erfart. Selv om vi har erfart en del av det jeg skriver om, gjelder det ikke alt. Og det ytre livet til hovedpersonene, stemmer ikke med med våre ytre liv.

Baksiden av boka: «Tore sin barndom preges av urettferdighet, kritikk og straff. Han vokser opp som familiens syndebukk. Det gjør han til en sint ung mann, som går gjennom livet med knyttede never. Linns barndom preges av flink pike syndromet. Med sykdom i familien lærer hun tidlig å ta ansvar og hensyn. Hun sniker seg rundt for å være minst mulig til bry. Noe hun fortsetter med inn i voksenlivet. Som voksne møtes de og forelsker seg – Den sinte syndebukken og den flinke piken. Hva skjer når to individer med vidt forskjellig bakgrunn og emosjonell bagasje bestemmer seg for å skape en felles fremtid?»

Sitater fra lesere:

«Denne boken anbefales. Ellen formidler dype følelser og konflikter på en lettfattelig måte. De aller fleste som befinner seg i et parforhold, vil ha nytte av å lese denne.» Lene

«Du skriver og skildrer veldig bra. Etter å ha lest noen bøker, er dette den første boka hvor jeg sitter og tenker at jeg vil lese den en gang til, for å få med meg alt. Boka har mange lag, så det blir for lite å lese den en gang.» Michel Verheul

«Veldig god bok. Full av dybde og innsikt. Ei bok full av refleksjoner. Den pløyer du ikke bare gjennom. Måtte stoppe opp noe ganger for å fordøye alle inntrykkene. Anbefales virkelig.» Svein

«En rørende og sterk historie om et viktig tema. Kanskje noen par kan klare å holde sammen ved å lese boken.» Ragnhild

Hvis du vil lese mer om mitt bokprosjekt, kan du gjøre det her.

http://www.lysefjorden-aktiv-endring.no/bokprosjekt/