fbpx

Mot eller for livet?

InstagramCapture_c10a484e-a4e3-436f-b5b9-ec85f2635ef6

Dette høres kanskje ut som et rart spørsmål, og mange tenker at svaret gir seg selv. Og muligens gjør det det, men når vi ser rundt oss og tenker etter, virker det ikke alltid slik. Stadig leser og hører vi om enkeltpersoner og grupper som kjemper mot noe, det være seg sykdom, krig, forurensing o.s.v. Men når vi kjemper mot noe så velger vi å bruke vår energi og våre tanker på det vi egentlig ikke vil ha, i stedet for på det vi vil ha. Vi gir det vi ikke vil ha oppmerksomhet og fyller vårt sinn med det. Og det vi fokuserer på, har en tendens til å vokse.  Når vi ønsker å oppnå noe eller gjøre endringer, begynner det med at vi først og fremst har tanker, og ser for oss hva vi ønsker å oppnå. Alt begynner inni hodet vårt. Da telefonen ble oppfunnet for langt over 100år siden av Bell, hadde han først i lang tid sett det for seg og hatt tanker om at det var mulig. Og sånn fungerer det for alle mennesker, vi må se for oss og fokusere på det vi ønsker før det kan bli en realitet.

Stadig ser og hører vi om mennesker som kjemper mot kreft. De bruker sine krefter mot kreften og fyller sitt sinn med noe de egentlig ikke ønsker. For det de ønsker er å bli friske. Så hvorfor ikke kjempe for friskhet…. fylle sinnet med tanker om friskhet. Det å kjempe for noe i stedet for mot noe fyller oss med en positiv bølge. Lukk øynene og prøv ut begge alternativene, så kjenner du trolig forskjellen.

Mange mennesker går også rundt og forteller seg selv hva de ikke vil ha…. «jeg vil ikke være syk, jeg vil ikke være overvektig, jeg vil ikke ha denne jobben lenger» Men ved å si dette til deg selv, forteller du hjernen at det er nettopp det du vil. For hjernen registrer ikke ordet «ikke.» Den kan ikke se for seg hva vi ikke skal gjøre/ønsker. Så vi må fortelle den hva vi ønsker i stedet…. «jeg vil være frisk, jeg vil være sunn, jeg vil ha ny jobb».

Så vær bevisst dine tanker og ønsker. Fyll hodet med tanker og bilder av det du ønsker. Velg å være FOR livet!!!

 

Legg inn en kommentar